2020-09-22 535 瀏覽
香港咖啡店熱潮真係有增無減,每日都好似有新咖啡店開張,真係將我苦悶既生活變得多姿多彩😝,今次黎到~不籽是咖啡店舖門口完全係一眾啡迷既打卡位啦,無論地磚,植物,長木櫈都係影相一流鰻魚滑蛋漢堡配松露薯條鰻魚同滑蛋味道都好夾,搽在鰻魚上既醬汁食得出係經過特別調味,無平時既鰻魚汁咁濃烈,食落比平時既淡一點,我幾鍾意梅子素麵配燒鯖魚呢個梅子冷麵真係食到梅子酸酸咸咸既味道,幾特別,配埋個甜甜地既冷麵汁,非常開胃,好岩夏天食呀Espresso Soda初頭飲係幾香咖啡味的,但飲飲下啡味越來越淡,同埋塊檸檬既酸味有d影響左本身咖啡既味道Latte個拉花睇得出咖啡師是有心思的,但奶泡打得不夠綿滑,一陣就散了,成杯咖啡就係欠缺左香滑既感覺新店來說我覺得可以接受,食物質素非常不錯,睇拉花圖案都睇得出咖啡師絕對有heart,但咖啡味道既掌握同打奶技巧就真係尚有進步空間

鰻魚滑蛋漢堡配松露薯條
鰻魚滑蛋漢堡配松露薯條