2022-08-05
三一餃子🥟終於開分店啦🎉,今次選址人流好旺既旺角,就係女人街入面,非常方便易搵,中環店我都好鍾意幫襯,開分店緊係要去支持下店舖樓底好高,唔會覺得好嘈,以簡約風作主調,沒有其他既擺設,簡潔舒服煎餃雙拼韭菜蝦皮豬肉餃韭菜同豬肉比例岩岩好,入面仲食到有少少蝦皮,味道唔會話好重,食左幾隻都仲想繼續食麻婆豆腐素肉餃素食越來越流行,呢款全素既餃子就岩晒素食既朋友,豆腐再加素豬肉既餡料,好重豆既味道,微辣,惹味又得意既口感餃子大阪燒餃子用左蒜芯豬肉餃,蒜芯好清甜,個冰花底比起普通煎餃會厚少少,相信放左燒汁、沙律醬、鰹魚碎 & 紫菜碎咁多食材後,相信唔整厚少少會好易塔,本身自己都好鍾食大阪燒,同餃子配搭呢個咁突破既食法,真係創新得黎又好食甘煮野菜以為只得淨菜啦,點知仲有冬菇、粉絲、蘿蔔,仲要好入味,好有誠意,個野菜頓時變左做配角😆😆三一炸雞有4件炸雞,個皮都炸得夠脆但有點厚,雞肉亦然嫩滑,味道調味岩岩好,唔會過咸,一流既小食冷萃綠茶綠茶味濃郁得黎又好清,好似飲緊玉露咁,食完d油膩既食物,飲返杯冷萃綠茶真係好舒服整體食物同環境都非常不錯,香港人真係創意無限,將你諗唔到既🥟都可以一一呈現出黎,希望係不久既
煎餃雙拼
韭菜蝦皮豬肉餃
麻婆豆腐素肉餃
餃子大阪燒
甘煮野菜
三一炸雞
冷萃綠茶
整體食物同環境都非常不錯,香港人真係創意無限,將你諗唔到既🥟都可以一一呈現出黎,希望係不久既將來會有更多新口味推出啦,其實三一🥟 同隔離🍦🍜黎過crossover都有得諗喎😆