2010-03-17
持住店鋪有名氣就擺晒態度 ! 話說星期日全家人去中環拜祭, 本來諗住去九記食, 點知佢星期日唔開, 行下搵下就去咗羅富記, 跟住大家各有各叫嘢食啦, 當炸物嚟到, 員工就用印仔吸落張咭到, 咁都未有問題發生, 到埋單喇, 我哋當然係睇佢手寫既 Total 數去埋單啦, 點知收銀話我哋俾少咗錢喎, 我哋問點解唔啱 ? 跟住佢先話炸物未計, 跟住又話張咭咁混亂唔識睇… … 咁我哋咪同佢講囉, 正常都係睇 Total 數為準 (其實我哋唔係唔認數, 只係無 check 單), 之後有個綠色頭髮男人走過嚟問乜事… … 跟住我家姐就check 下張單再同佢講 ok 明晒, 跟住佢就回應一句: 您哋明唔駛我解釋就最好啦 ! 呢d 咁既態度同處事手法, 唔該檢討下啦, 將炸物價錢寫埋落 Total 數度有幾難呢 ? 方便人又方便自己, 何樂而不為呢 ?