2016-04-16
家庭式餐牌,食物大份夾底食,去開葵芳不妨試下蘑菇湯超濃蘑菇味,加上唔少忌廉飲落去非常順滑可口,作為餐湯質素不俗Star Kitchen @ 葵芳日式吉烈炸冬菇(7/10)($48)葵芳廣場附近既新食堂!Star Kitchen係一間性價比高既家庭西餐廳😘。食物好有創意😍,由其係呢款吉烈炸冬菇🍄,foodki好鍾意食冬菇(但係最憎食金菇)。呢個冬菇看似普通😔,但內裡配埋墨魚滑,墨魚滑同冬菇中間仲夾左wasabi😂,口感好滑好特別,感覺仲好日式。即開法國生蠔($120/3)大大隻既生蠔,仲大個我個拳頭,食落鮮甜,非常新鮮8安士安格斯肉眼($168)大大塊安格斯肉眼,煎得偏熟,約為七成,肉質偏韌,牛味非常濃,但份量真係大,除左牛扒外仲有配上一整個薯蓉,份量大而且非常抵食保雲酥焗羊架($148)羊架質素相當高。烤到外層微燶,好香。肉質非常滑嫩,羊羶味唔重,加上羊架上既麵包糠既酥脆口感,一道傳統英式既西餐主菜就完成。係一間小店以呢個價錢食到真係抵到爆。呢個看似普通既薯蓉睇得出餐廳既用心,先將薯仔挖空,再將薯仔肉同埋煙肉等等材料煮熟,再放番入去焗,多重工序係一間小店到見到,foodki真係非常欣賞
日式吉烈炸冬菇(7/10)($48)
葵芳廣場附近既新食堂!Star Kitchen係一間性價比高既家庭西餐廳😘。食物好有創意😍,由其係呢款吉烈炸冬菇🍄,foodki好鍾意食冬菇(但係最憎食金菇)。呢個冬菇看似普通😔,但內裡配埋墨魚滑,墨魚滑同冬菇中間仲夾左wasabi😂,口感好滑好特別,感覺仲好日式。 即開法國生蠔($120/3)
大大隻既生蠔,仲大個我個拳頭,食落鮮甜,非常新鮮 8安士安格斯肉眼($168)
大大塊安格斯肉眼,煎得偏熟,約為七成,肉質偏韌,牛味非常濃,但份量真係大,除左牛扒外仲有配上一整個薯蓉,份量大而且非常抵食 保雲酥焗羊架($148)
羊架質素相當高。烤到外層微燶,好香。肉質非常滑嫩,羊羶味唔重,加上羊架上既麵包糠既酥脆口感,一道傳統英式既西餐主菜就完成。係一間小店以呢個價錢食到真係抵到爆。 呢個看似普通既薯蓉睇得出餐廳既用心,先將薯仔挖空,再將薯仔肉同埋煙肉等等材料煮熟,再放番入去焗,多重工序係一間小店到見到,foodki真係非常欣賞
希望大家多多支持香港既小店,真係賣少見少架啦