2021-05-17
你望下,係傳聞中每個元朗人來到依間冰室都必點既阿華田紅豆冰呀😍!嗌常餐加$10就有,我想講杯紅豆冰差唔多有我半個頭咁大😂當初為咗拎杯嘢影相,我隻右手係經歷過千錘萬煉,有幾秒差d覺得自己再也hold唔住(好彩最後都係有)😊 杯嘢係超超超超濃,而且唔講唔知啲紅豆原來係要錢,如果唔係老闆點解會落咁多!???.今次我嗌既係常餐D - 漢堡扒、腸仔、牛乳炒滑蛋拼奶油豬($50)!唔係誇張個奶油豬係我成世人食過最好食嘅奶油豬,外脆內軟,啲奶油量可以話係enormous,雖然好肥but I like it!漢堡扒 都惹味過m記嗰d好多倍,配合淡淡地既炒蛋可謂係perfect match✌️雖然我覺得個蛋略嫌唔夠濃滑,但見佢其他配料咁高質,小小瑕疵唔算係啲咩😎.重點:間冰室黃到金👍原來咁啱去元朗展開一日遊/行山,用依餐start個good morning 係啱啱好!