餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
2022-12-05 145 瀏覽
今日放工經過呢間專門食餃子嘅餐廳,Menu好多選擇,餃子賣相唔錯,而且價錢都幾親民,就決定晚飯係到解決喇。《龍鳳松茸雙煎餃》入面有黑松露同白松露,餃子皮煎到金黃色,咬落香脆又帶點煙韌,皮薄餡多,每隻都脹卜卜。松茸味道好濃郁,真心有驚喜,如果平時鍾意食黑松露嘅話,一定要試。《香煎軟心芝士餃》作為芝士控既我,見到有芝士嘅餃子,梗係要試吓。入面有半溶芝士,豬肉餡同埋爽口嘅粟米,食落味道又出奇地夾。《麻辣松花皮蛋》皮蛋入面係溏心,口感非常好,點埋麻辣汁一齊食好惹味。《涼拌唐芹拌豆筋》味道酸酸地,愈食越開胃,作為餐前小食就啱晒。《蜂蜜檸檬薏米水》 & 《豆漿》飲品方面好推薦佢哋嘅蜂蜜檸檬薏米水,飲落好清涼滋潤,又唔會太甜。下次可以再黎試埋佢嘅湯餃同埋四川涼麵,見到隔離枱叫,賣相都好似唔錯。

《龍鳳松茸雙煎餃》

《香煎軟心芝士餃》

《麻辣松花皮蛋》
皮蛋入面係溏心,口感非常好,點埋麻辣汁一齊食好惹味。

《涼拌唐芹拌豆筋》
味道酸酸地,愈食越開胃,作為餐前小食就啱晒。
《蜂蜜檸檬薏米水》 & 《豆漿》