2023-01-15
❀ 板神鉄板燒日本料理 #尖沙咀 ❀❗️板神開到尖沙咀都有 $980已經可以品嚐鐵板燒套餐❗️——————————————————第二次到訪板神,短短一兩年已經喺尖沙咀開埋第四間分店👍🏻第二次食依然冇令我失望,晚市鐵板燒套餐只需$980,鐵板燒嚟講算平,包括前菜、沙律、兩款海鮮、一款肉類、炒飯、湯、漬物、甜品,好味又抵食🥰.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 板神自選晚餐 $980 pp.♥ 前菜三點前菜一啲都唔馬虎,非常精美的骰🤩有分開蛋白蛋黃製成嘅玉子,口感仲好特別沙沙地咁。另外芝麻豆腐清香嫩滑,齒頰留香👍🏻.♥ 季節沙律.♥ 西班牙紅蝦/北寄貝 (2選1)♥ 龍蝦/南非鮑魚 (2選1)兩個人嚟到所以每一款都試到😆採用嘅食材非常新鮮,火喉控制得好好。西班牙紅蝦蝦味濃郁,肉質剛好熟透。師傅仲將鬚煎成薄片,靚得嚟又能提升口感🥰!以為北寄貝會相對遜色,但點知都好好食😋爽口鮮甜。龍蝦就連埋龍蝦膏一齊炒,鮮味大大提高,仲更惹味。仲有南非鮑魚肉質鮮美彈牙,原味或者就咁點少少鹽都已經足夠。.♥ 美國牛肉薄燒/日本豚肉薄燒 (2選1)相比之下居然覺得日本豚肉薄燒仲有驚喜😮師傅特意用春卷皮包住,加埋蔥花,非常香脆。美國牛肉
❗️板神開到尖沙咀都有 $980已經可以品嚐鐵板燒套餐❗️
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 板神自選晚餐 $980 pp
♥ 前菜三點
前菜一啲都唔馬虎,非常精美的骰🤩
有分開蛋白蛋黃製成嘅玉子,口感仲好特別沙沙地咁。
另外芝麻豆腐清香嫩滑,齒頰留香👍🏻
♥ 季節沙律
♥ 西班牙紅蝦/北寄貝 (2選1)
♥ 龍蝦/南非鮑魚 (2選1)
兩個人嚟到所以每一款都試到😆
採用嘅食材非常新鮮,火喉控制得好好。
以為北寄貝會相對遜色,但點知都好好食😋爽口鮮甜。
龍蝦就連埋龍蝦膏一齊炒,鮮味大大提高,仲更惹味。
仲有南非鮑魚肉質鮮美彈牙,原味或者就咁點少少鹽都已經足夠。
♥ 美國牛肉薄燒/日本豚肉薄燒 (2選1)
相比之下居然覺得日本豚肉薄燒仲有驚喜😮
師傅特意用春卷皮包住,加埋蔥花,非常香脆。
美國牛肉薄燒就正常發揮,都近乎入口即溶。
♥炒飯、湯、漬物、甜品
炒飯粒粒分明,仲加埋牛肉粒一齊炒。
湯就用上龍蝦肉熬成,誠意十足。
甜品有板神招牌多士同埋雪芭😚
♥ 追加 鵝肝$100
鵝肝油脂十足,入口即溶🥰
仲整成漢堡包咁,麵包吸晒所有油香,一流!
♥ 追加 白鱈魚 $100
表面香脆,內裏滑溜。
簡單用上胡椒鹽調味已經好好食。
♥ 追加 美國牛肉厚燒 $100
牛肉得薄片覺得唔夠喉,所以嗌多個厚燒。
會韌少少🤏但牛味就重啲。
——————————————————
✨整體味道: 4.2/5
✨環境裝修: 4/5
✨服務態度: 4/5
✨性價比: 4.1/5
✨再訪興趣: 4/5
💞整體來講
近年開始食多咗日式鐵板燒,但依然覺得板神令我最印象難忘😆價錢合理,用料新鮮,烹調方法、火候出色,$980真係幾抵食!