2019-05-22 610 瀏覽
話說女朋友話想食泰菜,佢話九龍城呢間泰好味好食!好啦! 女友叫到咪去試下囉! 點知一坐就出事地方細就一定架啦,都唔會希望有好舒服地方你坐,d野好食咪得囉! 好啦!叫野食先!十問九唔應,都算啦! 我地叫左個冬陰公,鳳爪,鹽燒鰂魚,串燒(唯一一樣叫做好d既野)叫左以上野食,諗住加多樣野啦!見佢寫串燒腎,咪問下個姐姐係雞腎定鴨腎,點知比佢神回覆我一下:「我點知呀,我做樓面咋,又唔係做廚房」係呢一時刻,我居然覺得個姐姐好有道理,一時間都唔到反應好!先黎個冬陰公!比夠100個趣你!一個唔辣,唔酸,只有味精既冬陰公我都係第一次飲!如果你係間茶記跟餐比呢碗野我飲,我明白,我接受!但我比成57個大洋你比d咁既野我?! 再黎多個唔辣唔酸既鳳爪,好野!喂!完全無咪架喎!你明明咁多配料點解都可以令到個鳳爪完全無味道!呢下真係神乎其技!唔好比佢停!主角出場,鹽燒鰂魚!當佢遠處拎緊埋黎個陣我已聞到一陣極到濃郁既魚腥臭味!寫到呢到,我都有d攰喇!要去對面食返個糖水開心返! 總括來講,呢間野係請都唔會黎食的一個級別!