2019-05-27
同同事係世貿食完LUNCH,剛好經過見到有間賣台灣飲品同麵包既店,即刻同同事入去望一望,見到有好多款特別名既麵包,又見到近年好HIT既髒髒包決定買來試一試做下午茶。 我地一行幾人買咗幾個唔同款的麵包一齊試,我哋買咗朱古力味髒髒之胖(即係髒髒包),香菇麻糬包,爆漿珍奶軟歐 ,章魚大哥同香軟肉鬆包。仲有佢地最出名嘅珍珠鮮奶茶同埋墨切烏龍!香菇蘑菇包:賣相就真係一個蘑菇咁樣,包既表面D紋做到真係好似菇而食落去其實佢係芝麻包,爆多芝麻餡,好香芝麻味!正(HKD22)香軟肉鬆包: 麵包面頭鋪滿台灣肉鬆,還有海苔和白芝麻,薄薄塗上自家調製了特色醬於包,鮮味有點咸香(HKD28)爆漿珍奶軟歐:用極上麵包菌種,低油、低糖、低熱量堅持使用自家培養的「貴腐酵母」,加入紅茶,紅茶吉士,仲有黑糖白珍珠,好QQ,好好味呀!(HKD18)章魚大哥: 鬆軟的麵包內有由台灣直送的海苔肉鬆及香腸,豐富的在嘴巴裡綻放出來,加上用朱古力整成既眼睛,十分可愛~ (HKD28)最後係髒髒包,因為食落去係最污糟,呢個包勁大個,朱古力味好濃烈,食落口好煙韌,同同事分享食一流,仲好重CREAM CHEESE 同埋松露朱古力既味~正
最後係髒髒包,因為食落去係最污糟,呢個包勁大個,朱古力味好濃烈,食落口好煙韌,同同事分享食一流,仲好重CREAM CHEESE 同埋松露朱古力既味~正。(HKD39)
珍珠鮮奶茶:奶茶好香奶茶味,添加忌廉,味道更香!
墨切烏龍: 等級紅烏龍,是台灣烏龍茶,特別有茶香!
下次會再去繼續買其他唔同款的包同一大幫人分享~