2023-08-29
環境優雅高級感滿滿,店員服務又好,menu既價錢比我想像中更實惠!我首先點了泰式燒牛肉沙律。燒過的嫩牛肉片和新鮮的蔬菜,色彩繽紛地擺放在盤中!牛肉肉質鮮嫩多汁,散發出濃郁香氣,下層放滿泰式沙律木瓜等材料,層次感夠多,清新爽脆。泰式生菜包,可以簡豬或雞做base, 生菜的脆爽和炒香過既雞肉的鮮嫩完美結合,再加上泰式辣椒醬的微辣,實係回味無窮。而且擺盤都好靚!nafafa蝦餅,蝦餅外脆內嫩,每一口都散發出蝦肉的鮮味和香料的香,配上酸甜的泰式醬汁,帶出層次和豐富的口感。而且沒有油膩感,讚!泰式酸肉丸幾特別而且帶fusion感,肉丸細細粒帶味道非常香濃,旁邊既紫薑有效中和過多肉既罪惡感,口感一流!大蝦炒金邊粉,金邊粉的彈性口感過癮,大量芽菜令成件更清新,配料豐富夠多,蝦肉都彈牙。極推介既餐廳,坐得又舒服,價錢又唔貴,真心一讚
極推介既餐廳,坐得又舒服,價錢又唔貴,真心一讚