2018-10-17
原本林住去圓方睇下個高鐵站,但出到去都好晏,所以搵下有咩好野食😁行到去個平台,好多野揀,而依間有啤酒、香腸同扒,老公至愛,所以入左去食😋老公先黎點個Local craft beer - 「Kowloon Bay Americans IPA」因為個名叫九龍灣,咁得意所以試下~一開見到個顏色就話俾知佢係全麥啤酒,啤酒花既成份比較多,味道帶甘香。我個人覺得個陣甘香有d似茶既甘香😁Maltesers shakes見到佢依度既shake好有特色,有 M&M, Otea Cookies 同Maltesers...Maltesers少見,所以試下, 嘩,好麥特莎呀!下面係濃濃既麥提莎、上面係cream,仲有幾粒麥提莎舖面~鐘意麥提莎同甜飲既人一定要試!😍中歐香腸拼盤, 配酸菜、甜芥末醬、烤薯香腸有紅肉、白肉、有粗、有幼(有芝士架);皮好脆,肉好爽、嫩,而且juicy~上面洒d蔥蔥增加惹味道!旁邊的燒蕃茄好甜~烤薯外脆內軟,好重薯味~食一d酸菜可以消膩再食多d😁老公今日唔渣車,所以可以加多$40飲多杯啤酒😁美國頂級12安士西冷牛扒5成熟,岩岩好,外面煎得好香脆,內面紅;咬落去再帶一點牛脂香同燒香既味
老公先黎點個Local craft beer -
「Kowloon Bay Americans IPA」
因為個名叫九龍灣,咁得意所以試下~
我個人覺得個陣甘香有d似茶既甘香😁
Maltesers shakes
Maltesers少見,所以試下, 嘩,好麥特莎呀!
下面係濃濃既麥提莎、上面係cream,仲有幾粒麥提莎舖面~
鐘意麥提莎同甜飲既人一定要試!😍
中歐香腸拼盤, 配酸菜、甜芥末醬、烤薯
香腸有紅肉、白肉、有粗、有幼(有芝士架);
皮好脆,肉好爽、嫩,而且juicy~
上面洒d蔥蔥增加惹味道!
旁邊的燒蕃茄好甜~
烤薯外脆內軟,好重薯味~
食一d酸菜可以消膩再食多d😁
老公今日唔渣車,所以可以加多$40飲多杯啤酒😁
美國頂級12安士西冷牛扒
5成熟,岩岩好,外面煎得好香脆,內面紅;
咬落去再帶一點牛脂香同燒香既味道😘
而且加了黑松露醬,香及味的指數提升。
依度個環境好好啊,好岩我地2公婆撐枱腳💕