2017-09-07
好耐之前見到金剛同小儀介紹都已經好想試今晚同朋友經過又得閑,就算好長龍都唔介意等下,果然冇令我失望👍🏻冰鎮苦瓜有驚喜,要知道苦瓜要做得好食真係好困難,甜甜地易入口,雖然未至於100%去除苦味,但係作為前菜好開胃😋套餐又好抵食!有一個滷肉飯再夾埋炸雞扒連飲品都係70幾蚊,第一次食滷肉飯配蛋黃,原來好夾!滷肉食落唔肥膩,蛋黃起砂溝埋邪惡滷肉汁天衣無縫,卡路里係會好高,但一餐半餐總要豪一次!必點!炸雞扒外脆內嫩,稍嫌外皮炸得唔夠乾身逼唔到炸漿既油出來,不過切得細細件咁方便我同朋友share蚵仔麵線(肚餓得濟唔記得影🙈)蠔仔好大粒😳(大腸我唔鍾意食唔評論)我同朋友你一羹我一羹都冇畢到稀哂,湯依然好挺身👍🏻呢度嘅鹽水雞同平時食開嘅唔同,佢地斬得比較大件,唔凍亦冇得加辣粉,我形容係健怡版,有少少似香港既鹽焗雞,勝在雞肉夠滑嫩。配料亦只有木耳同青瓜,一定要叫唔係剩食雞肉有啲寡。如果可以有多啲配料㨂,有金菇、芭樂等就更加好。葡萄愛玉冰就甜左少少(前題我係怕甜,又唔記得叫少甜🙈),但係愛玉呢款配料唔係度度都有得食,簡直有返去台灣嘅感覺食咗咁多野都係每人$100左右,飽到嘔,唔怪得咁長龍😆
食咗咁多野都係每人$100左右,飽到嘔,唔怪得咁長龍😆