2018-08-12 321 瀏覽
宜家好興台式火鍋,因為冇去酒樓打邊爐咁Hea,好多都做到好精緻。呢間台式火鍋店就係尖沙咀厚街,招牌唔顯眼,揾左好耐先見到湯底揀左台灣香辣三杯雞,餐廳唔係叫佢做湯底,而係主菜,因為好足料,有好多雞,其實食完已經半飽,雞肉都好入味每兩個人會送一碟手切安格斯牛頸脊肥牛片,呢個真係好正,牛味重,唔韌,入口雖然唔似和牛咁入口即溶,但都好軟熟。一碟真係唔夠喉,好彩我地四個人有兩碟,話明手工涮涮鍋,當然唔少得手工野,呢個特選手工火鍋拼盤好吸引我最鐘意係墨魚汁鳥結糖,好彈牙而且仲有粒粒墨魚肉,好有口感另外仲有幾款黑松露餃,味道好濃,不過就分唔出邊款打邊款,因為味道都差唔多,但係好食既即炸響鈴卷同魚皮呀,一人一條極大響鈴,熱辣辣岩岩炸起,就咁食都好好味,魚皮就正常任食既配料質素都中上,我推介八吋長鱈場蟹棒,不過食一兩條就會膩,因為真係好長不過呢到就唔平,連加一差唔多$300 一個人,但質素係有保證既

一碟真係唔夠喉,好彩我地四個人有兩碟,

我最鐘意係墨魚汁鳥結糖,好彈牙而且仲有粒粒墨魚肉,好有口感