2017-02-15 487 瀏覽
九龍城--一個滿有情意結既地方。大學時代,幫一對小姊弟補習,佢地就係住係嘉林邊道。果時返學又係浸大,放學就去九龍城,差不多每日都係九龍城出沒,留下唔少腳印。不過畢業出黎工作後,補習老師既身份就要放低了;而九龍城呢個地方亦甚少踏足了。今日同媽咪話要去九龍城街市買餸煮新年飯!令我重遊九龍城大半日。夜晚同媽咪逛逛,見到呢間風味小館就入去試下。先黎個啤酒 同媽咪啤啤佢先兩母女的浪漫 哈哈。呢度個頭盤小食我超中意~~係酸酸甜甜既醃漬物同埋鮮炸蜜糖合桃。個合桃超香脆可口,真係想再encore!!又抵又足料雞煲!!唔係講笑,香味撲鼻。起初見到顏色偏淺,仲估計佢會淡味d. 點知 ....有驚喜雞件切得細細件 入口岩岩好 容易咬。花椒八角味重,感覺足料因為我同媽咪都係嗜辣之人,我地點左大辣,絕對無令我地失望!夠香 夠辣 夠熱好味!同媽咪打酒談心食雞煲,好溫馨既晚上 嘻嘻先黎個啤酒 同媽咪啤啤佢先

先黎個啤酒 同媽咪啤啤佢先
雞件切得細細件 入口岩岩好 容易咬。花椒八角味重,感覺足料
好味!

同媽咪打酒談心食雞煲,好溫馨既晚上 嘻嘻

先黎個啤酒 同媽咪啤啤佢先