8月20日星期六晚約左舊同學食生日飯,我地有八個人一早訂左枱,好彩早幾個星期就訂枱,因為真的好full,我地7點半嚟到都爆場啦.有幾個同學先到已諗好叫咩,佢地話叫套餐抵食d,所以就叫左一個套餐一齊食啦.套餐包括:雜錦拼盤拼盤有薰蹄,海蜇及素鵝。薰蹄一般啦。海蜇味道一般, 素鵝幾好食呀!砂窩雞煲翅好大鍋呀, 每人都食到兩至三碗的呀, 魚翅真的一排一排的呀,真的是足三兩,勁正!!!! 湯都好入味好香雞味,果然係真材實料呀!!勁鍾意!!片皮鴨隻鴨都好大仕的呀,可以分開兩大碟, 但個皮跟別的地方不同的,其它都係薄薄的一片,但這裏比較厚,唔知係咪唔同既料嚟呢?一塊皮包住鴨肉及蔥配料再加埋d醬,好好味呀!! 鴨肉唔算鞋,肥廋適中的,好美味及好飽了.椒鹽桂魚,我地改左做酸甜五柳魚好大條架, 賣相都相當吸引,魚肉都好滑,加埋d酸甜汁一齊食一流!!清炒蝦仁蝦仁好白及好乾淨,好清甜爽口又彈牙呀!!冬菇炒西蘭花曹普通通的一道菜,沒有甚麼特別。高力豆沙熱辣辣食都好味,如果出面果層唔係咁厚會仲更加好味呀!我地再加多左一個拔絲蘋果,仕應幫我地用冰水過埋個蘋果,幾得意呀,蘋果酸酸甜甜加埋出面的糖醬,外層冰凍,內層又

套餐包括:

雜錦拼盤

砂窩雞煲

片皮鴨

椒鹽桂魚,我地改左做酸甜五柳魚

清炒蝦仁
蝦仁好白及好乾淨,好清甜爽口又彈牙呀!!

冬菇炒西蘭花
曹普通通的一道菜,沒有甚麼特別。

高力豆沙
熱辣辣食都好味,如果出面果層唔係咁厚會仲更加好味呀!

我地再加多左一個拔絲蘋果,仕應幫我地用冰水過埋個蘋果,幾得意呀,蘋果酸酸甜甜加埋出面的糖醬,外層冰凍,內層又熱辣辣真的好特別的呀!

價錢係貴左少少,不過食到好飽又滿足呀!!
2011-08-20