2017-08-13
睇完戲去左呢間米之蓮甜品屋食甜品, SO SWEET…HAHA…..入到去已有8成人了, 好彩有位者…..呢到個裝修非常特別, 牆身劃左呢到主打既甜品, 將它們變得卡通化, 好正. 望望餐牌都已經見到一D米之蓮既甜品介紹, 既然一場黎到點可以唔叫黎試下呢.呢個係綠茶心太軟伴雪糕$64, 我地將綠茶雪糕要左朱古力味, 嘩…..呢個堅正呀, 真係可以做到外脆內軟, SO SWEET既感覺又重現眼前, 又不會過甜, 但仍然會有抺茶既香味, 哈哈, 一切開溶岩般似的抺茶味既岩漿流出黎, 好邪惡唷^^ 果然係米之蓮餐廳呀, 下次黎都一定要食返呢個呀.呢個係燒菠蘿雪芭$56, 嘩….塊菠蘿仲大過塊臉呀, 哈哈…面層會有一層燒過既焦糖, 口感豐富, 面層脆卜卜, 雪芭軟棉棉, 味道有菠蘿既鮮甜味帶少少酸, 好開胃.最後呢款係芒果七色椰果芭菲$64, 一層層的, 顏色鮮艷, 最頂個層有芒果雪糕, 芒果, 士多啤梨, 之後會有一層CREAM, 之後再會有一層大大粒芒果肉, 仲有一D一粒粒既椰果 & 一粒粒好似魚子似的口感既野, 好得意, 甜甜地, 食到最底都仲有野食架, 勁足料.下次再黎食其他甜品先^^
下次再黎食其他甜品先^^