2024-04-23
一日疲倦嘅工作過後,與朋友相約去位於觀塘嘅「森.湯咖哩」享受獨特嘅日式燒烤同湯咖喱餐🍲。餐廳環境安靜舒適,完全令人忘記一日嘅煩惱。首先着眼咗「燒鳥套餐B」。入口嘅鳥肝串、雞心串同雞腎串,全部都釆用嚟自日本岩手縣嘅雞🐔,質量一流,肉香突出,吃落口感太好了。雞腎串搭配番茄醬汁,味道鮮美,用鳥肝串来配以蘸醬,肉質鮮嫩,燒烤出來絕對是人間美味。😋再者,我哋食嘅新鮮疏菜冬菇、四季豆、蒜心都係烹調得剛好,保持咗食材本身嘅新鮮口感。依家人人都注重飲食嘅健康,所以這一點真的非常欣賞和推薦!👍然後,我哋點咗Draft beef - suntory,喺買一送一嘅優惠下,品嚐到這款口感順滑、香甜可口嘅啤酒🍻,真係賺咗!整晚低頭有餸,抬頭有酒🍺,「森.湯咖哩」給我哋一個和朋友互動、分享美食嘅好地方。好味、真材實料,我哋都十分滿意,會推薦朋友嘅,以後自己都會再黎。森.湯咖哩,期待再次與你相見,再次感受你嘅美食魅力😋。