2023-08-04
金湯酸菜魚主食可以揀飯,米線,扭紋薯粉, 我就揀左配扭紋薯粉,配料可以選兩款,點左金菇和豆卜 ,辣度要了微辣,可以按個人喜好的辣度點餐,非常好第一時間試下魚片先,魚塊好大塊,而且份量多,很嫩滑又有點咬口,好味,金菇和豆卜吸收左啲湯,微辣,很惹味扭紋薯粉係分開上的,粗身的薯粉好煙韌,一樣吸收了微辣金湯,好夠味,同魚塊金菇好合拍,酸辣份量恰到好處,份量好似唔多,但都好夠飽如果食唔到辣既朋友,可以揀乾鍋,或者係選蕃茄魚或蕃茄肥牛或牛肉,餐廳都照顧到唔食得辣既朋友雞肉乾鍋炒薯粉朋友叫了雞肉乾鍋炒薯粉唔辣,配菜有薯仔,蓮藕,青瓜金菇,洋蔥,可選麻辣或醬香,咁就可辣可唔辣啦!雞肉煎得香唔乾都滑,第一次試炒薯粉, 煙煙韌韌有咬口 ,不過個人都係喜歡湯薯粉同微辣,惹味,讚飲品叫了凍咸檸樂,咸檸七,咸檸檬篤開曬夠曬味到呀,岩哂熱熱的夏天飲料
雞肉乾鍋炒薯粉
飲品叫了凍咸檸樂,咸檸七,
咸檸檬篤開曬夠曬味到呀,岩哂熱熱的夏天飲料