6天前
♡ 椰子雞湯稱霸|四季椰林 ♡-最近一直係深圳風摩既椰子雞品牌四季椰林黎左香港~~ 🥰佢地食材至湯底都係100%使用天然椰子水0脂肪、0香精、0添加,不加1滴水,4個椰子一鍋湯,成就清醇既椰子湯底,椰水分別使用泰國椰皇、海南椰青,而雞就係採用自家雞場120日山林放養既正宗海南文昌雞🐔-♡ 自家鷓鴣茶 ♡ 呢個茶大有來頭,係來自於海南既特產,葉圓味甘,被譽為茶品中既靈芝草,都係海南人日常會飲用既健康養生茶,有散熱治咳同去痰火既功用。-♡ 招牌椰子雞(半隻)♡ 當然要點既梗係招牌椰子雞啦,未放落去已經感覺到隻雞夠嫰,唔會太大隻。店員仲會幫忙落雞,湯再滾起店員細心提醒可以先飲湯再食雞,原味椰子雞既湯底非常清甜,雞味什濃,肉質鮮嫩。椰子既香氣更加為呢道菜增添左幾分獨特既風味,椰子肉爽口甘甜🥰 好好味🤤呀!!!-♡ 粉糯大芋頭 ♡ 粉糯大芋頭令人驚喜,口感綿密,搭配微微鹹味,但係大家記得唔好煮過龍啊,一過龍就會溶架啦😛-♡ 萵筍 ♡ 萵筍清脆可口,煮左十分鐘佢都唔會好淋,配搭清甜既椰子水湯底,都幾清新。-♡ 皇帝菜 ♡ 皇帝味菜夠味夠爽,我自己就無加豉油,因為配合埋岩岩隻雞停留係湯底上面淡
最近一直係深圳風摩既椰子雞品牌
四季椰林黎左香港~~ 🥰
佢地食材至湯底都係100%使用天然椰子水
0脂肪、0香精、0添加,不加1滴水,
4個椰子一鍋湯,成就清醇既椰子湯底,
椰水分別使用泰國椰皇、海南椰青,
而雞就係採用自家雞場120日
山林放養既正宗海南文昌雞🐔
♡ 自家鷓鴣茶 ♡
呢個茶大有來頭,
係來自於海南既特產,葉圓味甘,
被譽為茶品中既靈芝草,
都係海南人日常會飲用既健康養生茶,
有散熱治咳同去痰火既功用。
♡ 招牌椰子雞(半隻)♡
未放落去已經感覺到隻雞夠嫰,
唔會太大隻。
店員仲會幫忙落雞,
湯再滾起店員細心提醒可以先飲湯再食雞,
原味椰子雞既湯底非常清甜,雞味什濃,
♡ 粉糯大芋頭 ♡
搭配微微鹹味,但係大家記得唔好煮過龍啊,
一過龍就會溶架啦😛
♡ 萵筍 ♡
萵筍清脆可口,
煮左十分鐘佢都唔會好淋,
配搭清甜既椰子水湯底,都幾清新。
♡ 皇帝菜 ♡
皇帝味菜夠味夠爽,我自己就無加豉油,
因為配合埋岩岩隻雞停留係湯底上面淡淡既雞油,都已經夠味好好食,
當然大家鐘意都可以搭配醬料來增添風味啦。
♡ 火山肥牛 ♡
肥牛質地柔軟,充滿肉香,
搭配特製醬汁進食,係滿足既,
重點係佢份量好夠,兩個人都食唔哂
♡ 手打黑虎蝦滑 ♡
♡ 9秒脆毛肚 ♡
♡ 香辣魚皮 ♡
❥
⇢店鋪資料:
四季椰林海南椰子雞 (MOKO新世紀廣場) (旺角)
旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場4樓402-403號舖
🔍尋找同區美食📍
➾ #礦泥黃X旺角