2018-11-14 134 瀏覽
平時食中式日式火鍋就食得多,今次黎到與別不同嘅泰式火鍋-泰邊爐。餐廳非常空曠,一入到去唔會有油煙味。4人行,安排坐喺梳化位,座位寛闊,坐得幾舒服。一入到去就見到好多泰式甜品任食任拎,好吸引呀~餐廳內電視仲播住泰國嘅節目,認真有泰國道地感覺! 店員同經理服務都幾好~湯式方面有4個泰式湯底及2個雞煲選擇,分別喺椰子湯雞煲同埋冬陰功雞煲。我地叫左椰子湯雞煲,追加每人1份海鮮,$198另加$70喳。好抵食呀。先上椰子湯雞煲,煲內有成隻雞,仲有新鮮椰子配料作湯底。椰子香味濃郁,等緊啲雞熟嘅時候聞到好餓😂。雞件大約滾10分鐘就食得。要大讚啲雞呀!肉質好嫩滑同埋入味,咬落陣陣椰子同椰奶香味。我地4個人迅速就將啲低清曬啦~ 另外要推介呢粒好得龍嘅蟹蚶魚蛋,蟹柳嘅味道配搭魚蛋嘅質感,推介一試!海鮮拼盤好吸引,好大盤! 種類非常多,有蝦,扇貝,鮑魚,翡翠螺,青口同蜆。加幾十蚊有咁多海鮮食,呢個價錢超值! 啲蜆仲好新鮮,識郁~ 蝦肉都幾彈牙,扇貝幾大粒唔錯。另一推仲喺佢嘅甜品,但掛住食冇影到😅 呢間泰邊爐做到幾泰底地道嘅感覺,冇令人失望~