2023-09-02 66 瀏覽
小店係間新派的fusion墨西哥菜店,有多款既傳統又有特色墨西哥菜。只睇菜單好多款都好吸引,選擇困難症的我又要費一費神。⭐️南乳版德國豬手紫酸菜芝士餡餅 💰88/half 德國咸豬手就成日食,但南乳味嘅仲要混合係餡餅入面食,都算係第一次試。豬手份量好大,啖啖都會食到南乳豬手。餡餅皮薄唔會太乾、微酸既紫椰菜、軟腍既南乳豬手、味道同口感都好豐富。另外再配上牛油果醬同蕃茄莎莎醬,同餡餅味道好夾,好開胃。⭐️牛油野菌混醬意粉 💰108意粉軟硬度適中夠彈性,忌廉汁質感夠濃稠,香濃既菇菌味,配料蘑菇同紫洋蔥份量算多。⭐️紐約芝士蛋糕配自家製龍舌蘭焦糖醬 💰68芝士蛋糕味濃郁,甜度適中不太甜,另配有少少龍舌酒香既焦糖醬,味道幾特別。⭐️紅莓水果酒 💰60雖然個名係水果酒,但絕無酒精成份。水果酒用上紅莓汁作主調,入面有蘋果、青檸、橙等等,整體味道上酸酸甜甜。餐前飲一兩啖夠晒開胃。⭐️新鮮薑末檸檬蜜糖 💰45食飽飽飲杯熱薑蜜清清味蕾,杯中仲加有肉桂條,夠晒養生。

⭐️南乳版德國豬手紫酸菜芝士餡餅 💰88/half

⭐️牛油野菌混醬意粉 💰108
意粉軟硬度適中夠彈性,忌廉汁質感夠濃稠,
香濃既菇菌味,配料蘑菇同紫洋蔥份量算多。

⭐️紐約芝士蛋糕配自家製龍舌蘭焦糖醬 💰68

⭐️紅莓水果酒 💰60

⭐️新鮮薑末檸檬蜜糖 💰45
食飽飽飲杯熱薑蜜清清味蕾,杯中仲加有肉桂條,夠晒養生。
南乳版德國豬手紫酸菜芝士餡餅
紐約芝士蛋糕配自家製龍舌蘭焦糖醬