2022-09-01 38 瀏覽
泰菜永遠吃不厭🤗今次去咗間位於銅鑼灣樓上泰國菜館Chang Thai Restaurant & Bar一出電梯右手邊已經有個打卡位📸餐廳空間感十足🤗有個好長好大酒吧🍾另一邊仲有可容纳8人VIP房添近窗邊仲有幾張高檯裝潢都幾型格🕺睇吓我地點咗乜🍽冬蔭功海鮮湯食泰菜必點冬蔭功🌶我覺得哩個味道酸辣得黎又夠香喎🤩仲有配料好足🍄有香茅 菇類同車厘茄🦐仲有鮮蝦又大隻又多🤩仲好新鮮彈牙冬蔭墨魚餅 店員送上枱已經聞到好香🤤一碟4大件🔥炸到金黄色夠哂惹味😋吃落裡面仲有墨魚粒口感彈牙🌶沾上泰式醬更加惹味泰式豬肉碎生菜包 同平時出面食好唔同擺盤有心思😍肉碎整成座山咁超大份😂喜歡肉碎都炒得算乾身🤭不過再辣啲就更加好🌶馬拉盞豬頸肉炒粉絲 份量真係好大碟🤩粉絲炒得好香夠哂鍋氣🔥唔會炒一嚿嚿分不開🐖個人口味🤪覺得豬頸肉可以再濃味啲就更加正😋不過吃開不太濃味客人就剛剛好餐廳去到七點幾已經有8成入座氣氛都幾熱鬧🤩食物都夠惹味🔥店員又好禮貌👍出開銅鑼灣一定再來光顧

一出電梯右手邊已經有個打卡位📸
近窗邊仲有幾張高檯