2023-06-18 1514 瀏覽
夏天想食大排檔但又唔想熱辣辣,又想環境四正懷舊的話,灣仔的樓上大排檔是十分不錯的選擇。裝修夠晒打卡!餐牌選擇全都是受歡迎菜色。坐低先來兩杯凍飲,青檸梳打、凍奶茶透心涼又解渴!椒鹽鮮魷新鮮即炸起,炸漿很薄,件件都金黃色,好迷人!食落好脆!鮮魷肉質彈牙又爽嫩,就算攤凍左,仍然保持香脆,好好食!黑椒葱爆安格斯牛柳粒我愛牛柳的肥美,它肥得來不會咬落一口油,脂肉比例恰到好處,所以越𡁻牛油香越出。黃椒紅椒等乾葱等又炒得香甜。個黑椒汁做得好出色!黑蒜蝦仁炒飯為牛柳粒送飯而點的,黑蒜帶點甜味,飯混入了翠肉瓜粒及蝦仁,配料簡單但炒得乾身且粒粒分明。用黎送小炒一流!沙茶芥蘭牛肉仔又一送飯之作,沙茶醬好惹味,芥蘭鮮嫩翠綠,牛肉片片都好滑嫩,出色!招牌脆皮乳鴿皮好薄,鴿肉食落帶咸香,小小一隻一開4,可以過下口癮!番薯糖水是餐廳送的,侍應姐姐見我地食得慢,特意留定兩碗俾我地,好貼心!食埋碗糖水就滿足而歸!呢度小炒好出色,不單有裝修,食物又有質素,值得專登黎幫襯!

坐低先來兩杯凍飲,青檸梳打、凍奶茶透心涼又解渴!

椒鹽鮮魷

黑椒葱爆安格斯牛柳粒

黑蒜蝦仁炒飯

沙茶芥蘭牛肉仔

招牌脆皮乳鴿
皮好薄,鴿肉食落帶咸香,小小一隻一開4,可以過下口癮!

番薯糖水
2023-06-13