2020-06-15 86 瀏覽
留咗係屋企咁耐,都要出下街抖下氣嘅,所以就約埋朋友一齊去附近食飯。一入到黎見到呢度做好晒所有防疫措施,有唔同嘅間隔,咁就食得放心啦。😗我哋嗌左特色蕃茄濃湯通粉配吉列魚柳扒,招牌瑞士雞髀,芝士焗西蘭花,我就嗌咗一杯忌廉紅豆冰。🤓🤓我最鍾意呢個特色蕃茄濃湯通粉,因為佢個蕃茄濃湯真係好濃,佢啲通粉又夠入味,最不得了嘅係啲蛋夠晒滑,我相信係加咗牛奶落去一齊炒嘅。食到滑嘅炒蛋真係個人都開心啲,唔怪得喺呢度招牌啦。😍😍至於另一個招牌瑞士雞髀,又係好入味,就算切開入面,全部嘅雞肉都有好香嘅瑞士汁,鍾意食瑞士雞髀嘅人真係唔可以唔嗌。😏😏芝士西蘭花呢,我最鍾意就係啲西蘭花煮得夠爽口,咬落去唔會太稔,正。😀不過我覺得最加分嘅位就係個杯忌廉紅豆冰,好少喺出邊其他茶餐廳會見到。我一見到就俾面頭嘅忌廉嚇親,真係夠晒足料啊,啲忌廉夠香,配埋紅豆蓉真係夏天消暑嘅最佳飲品😋😋😋
  • 招牌瑞士雞髀
  • 蕃茄濃湯通粉配牛乳炒蛋