2021-12-13
大南街有唔少文青風既cafe,但呢間就係行現代型格路線,非常特別~✨Latte咖啡豆唔係好roasty,屬於中度烘培既豆,所以飲落唔會好濃好苦。而且咖啡豆偏nutty,飲落唔會有酸味。加埋奶之後,除左飲到奶香,仲帶有少少焦糖甜味。✨Mocha正如之前所講,咖啡豆本身唔重味,所以加左朱古力之後,朱古力既味道比較突出,得after taste 有少少咖啡味。而且我冇加syrup既情況下,都飲到甜甜地,所以唔係特別中意甜既既人可以唔加syrup。✨Basque burnt cheesecake 味道偏向乳酪味,食落酸酸地,好清爽,一啲都唔會膩。質地柔軟濕潤,入口即溶。同咖啡好夾~呢間cafe 除左有咖啡之外,夜晚仲會有酒飲架,好適合同朋友兩三個黎呢到傾計,小酌幾杯~
✨Latte
✨Mocha