今天冬至, 打算跟幾個同事吃頓好些的午餐, 最終選擇了灣仔Monster Sushi...之前吃過幾次, 經歷都不是很好, 但我們總給他們機會, 希望下次會有進步, 可惜一次比一次差我們一行五人, 點hot dish的同事等左無耐就有得吃, 我跟另一點了魚生的同事等了25分鐘都沒有, 後來我們跟催促店員很多次, 但換來的唔係禮貌回應, 而是冷淡敷衍:係呀, 今天很多客!!!再過15分鐘, 突然有個人匆匆走來, 很沒禮貌的丟下一句: 俾住個魚生飯你先, (但我呢個係set lunch), 算! 好過沒有, 但都要給我食具0掛? 最終我以極速征服碗飯, 個胃超級頂住!!!之後到餐茶, 個阿姐託住五杯餐茶, 在我們面前對了有對, 我們說她沒錯, 著她快點給我們, 還是要確認又確認, 餐茶到我們把口已經不是熱的, 是涼的!! 這樣差的服務已經不是第一次, 前一次還試過上菜得太遲, 個同事吃不到, 反而要回公司叫外賣, 如果沒有能力做午市, 就別做好了!!! 今天雖然是冬至, 但都應該有足夠人手吧? 怎麼整個場都只有三個人服務全場二十多抬客人?? 連賣單都找不到人!!!一間食肆, 先不說食物好

全場二十多抬客人?? 連賣單都找不到人!!!

一間食肆, 先不說食物好唔好食, 但D服務差成咁, 要人無人, 有人又幫唔到手....誰來幫襯!!!!

機會已經俾得太多, 下次絕不會再幫襯!!!!

2012-12-21