2022-02-16
疫情之下冇咗晚市🙃呢日一早去到港島郊遊,下午早啲行完山順便喺港島醫埋肚😋喺北角慢慢行咗一個圈,喺琴行街近海邊位置發現呢間外觀新穎、內裡裝修富懷舊風嘅fusion餐廳,引起咗我哋嘅興趣,睇下啱唔啱食先😎墨西哥脆片配牛油果醬 (跟餐+$35)呢個小食係啤酒加錢跟餐嘅,每次飲啤酒都好鍾意食呢款墨西哥脆片,貪佢好味得嚟又送到酒😆配埋清新健康嘅牛油果醬,可以輕微減少罪惡感😀鹹蛋黃卡邦尼煙肉意大利粉 ($96)卡邦尼意粉就食得多,但係將佢fusion成為鹹蛋黃卡邦尼就真係未食過🤔未食之前真係好好奇,究竟會係咩體驗呢? 成碟意粉質感做得好Creamy,鍾意食鹹蛋黃嘅朋友有福了,佢絕對會開正你嗰瓣,每條意粉都沾上濃濃嘅鹹蛋黃醬,配上卡邦尼必備好拍檔煙肉,成碟意粉食得相當滿足😄👍青醬雞肉Pizza ($87)難得咁好心情可以飲返兩杯,當然唔少得另一樣送酒嘢Pizza啦。青醬雞肉Pizza,簡單而直接,面頭有少少火箭菜,呢份Pizza份量都唔細,絕對係對得住呢個價錢😃呢個鐘數有Happy Hour優惠!女朋友叫咗杯Riondo Prosecco,我就飲咗杯Suntory生啤!出街食飯嚟講,呢個價錢相當抵飲
墨西哥脆片配牛油果醬 (跟餐+$35)
鹹蛋黃卡邦尼煙肉意大利粉 ($96)
青醬雞肉Pizza ($87)
呢個鐘數有Happy Hour優惠!女朋友叫咗杯Riondo Prosecco,我就飲咗杯Suntory生啤!出街食飯嚟講,呢個價錢相當抵飲!