2023-06-16 61 瀏覽
如果你想有個坐得舒服 又好想有去旅行既感覺就要去 位於上環既Le Galet 荼香! •我 就同朋友仔食lunch,未食嘢之前入到嚟呢間餐廳恍如去咗旅行咁樣,門口歐陸風格,超靚,打卡一流💖,餐廳入面好有空間感,如果唔趕時間簡直係可以坐一個下午!•lunch set 我覺得都幾抵食,我哋兩個都揀咗唔同嘅嘢食!前菜❤️法式鵝肝醬.自家製柚子蘋果啫喱.松露法式奶油多士❤️自家製蟹肉餅,蒜蓉蛋黄醬 •雜菜沙律兩款前菜個賣相都非常精緻,份量又唔會太多,自己呢就鍾意鵝肝醬嗰款前菜多啲,店員表示個鵝肝醬係佢哋自己整嘅,超好味! 💛粟米湯佢哋個粟米湯都係超級好味嘅,完全食得出唔係罐頭開出嚟嘅粟米湯,粟米味好香甜!主菜🧡香煎鱸魚 •蘆筍 •蜆肉忌廉汁🧡伊比利亞豬鞍架配芥籽醬:松露雜菜卷揀咗一款魚同一款豬肉嘅主菜,兩款份量都好夠大,自己私心推介伊比利亞豬,食得出嗰啲豬係食橡果大嘅😆真材實料,另外鱸魚d肉質好滑,大大嚿! 個魚皮煎到脆卜卜超yummy!! 💚甜品店員幫我哋揀咗一個超Summer嘅菠蘿乳酪crumble,菠蘿果蓉又酸又甜,完全冇膩咁 💛好fresh !! •🥂另外我哋仲由店員幫我地揀咗支白酒 襯返

前菜
❤️法式鵝肝醬.自家製柚子蘋果啫喱.松露法式奶油多士
❤️自家製蟹肉餅,蒜蓉蛋黄醬 •雜菜沙律
💛粟米湯

主菜