2023-07-31 164 瀏覽
其實好多拉麵店都有飯,今日我地就試佐豚角丼,飯既份量唔會太多,岩岩好呀,丼飯好多角切豚肉,一粒粒有啲肥膏,食落更加腍更加滑,加上海量既蔥粒蔥絲同筍片,一個口感豐富既丼飯呀!拉麵先試佐鰹魚雞白湯拉麵,估唔到配料都有豚肉,雞肉同鴨肉,仲有流心蛋添,湯底又鮮又濃,有魚既鮮又有雞既濃味,唔會太稠太咸,質地岩岩好,流心蛋都整得好好,有醬油味亦好濃蛋香,好味道!之後再試埋真熬雞白湯拉麵,呢個配料只有豚肉同醬油流心蛋,但已經好足夠,雞白湯好濃味,但又唔係咸得好過分果啲,會飲到雞既鮮味,亦都真係好奶白色,好靚,豚肉肉質好柔軟,流心蛋都真係好流心!仲有最後試埋小食椒鹽唐揚日本池魚,細細條既池魚炸到好脆,骨都食得,crispy既口感加上池魚既鮮味,再點少少醋,超正的!