2020-07-22
最近冇得去旅行又好掛住台灣嘅味道 咁就嚟呢一間九份十分到食台灣菜啦我哋嚟到其實係大概兩至三點 係一個下午茶嘅時間 咁近排因為疫情嘅關係 唔開放夜晚啦咁我哋只好下午茶時間都已經入嚟食啦咁我哋嗌左下午茶餐再加一個芝士肉鬆蛋餅嘅先來睇睇圖啊春麵線因為我個人個心比較重口味啦 呢個啊春面線係非常之適合我嘅口味 入口其實係有種食阿宗麵線嘅感覺 但麵係唔一樣嘅 同埋佢加咗少少胡椒粉令到佢比較惹味 咁樣都係食完又唔會口渴嘅 再配有少少大腸同菇一個字 正!奶油多呢個多士就有菠蘿包嘅外皮 咁入面其實係查左啲牛油再焗佢嘅 食第一啖既時候就覺得好好食好驚喜 但其實食到最後嗰幾舊嗰陣時就已經係好滯好飽同埋有啲油膩芝士肉鬆蛋餅佢外面就好似小丸子咁 有啲木魚絲有沙律醬同燒汁咁 蛋捲就包住啲肉鬆 食落去嘅時候就同食小丸子係差唔多 普普通通 但好味既
咁我哋嗌左下午茶餐再加一個芝士肉鬆蛋餅嘅先來睇睇圖
啊春麵線