2018-01-22
聽講呢間食鴨好好食,所以約埋另一半一齊試試佢😳😳, 一開始聽見個名都估到係美心集團🤔,點知睇下個餐牌原來真係美心集團😂,廢話就不多説了。黎之前已經聽聞要排成個鐘,黎到果然如我所料,門口已堆滿輪候既食客。終於可以入座,今次選了三道菜,四川擔擔麵,上海鮮肉鍋貼,當然有主角烤北京填鴨。先來一道前菜上海鮮肉鍋貼,鍋貼賣相算不錯,煎得幾脆口,入面仲好juice呢,值得推介。接住黎既係四川擔擔麵,麵既份量比較小,share吃的話吃不了太多,但以晚市價格黎講$38係咁上下了,與市面上其他擔擔麵分別大,普普通通不過不失吧。當然再來既就係主角烤北京填鴨🏋🏻,首先這鴨來得比較慢,等了約近半個小時多,正站既刀功就比多時時間等待吧,美中鴨子🤨?這鴨那裡美呢,刀功算差吧,每件鴨件差距大,但還好味道是好吃的,卻又不見得比其他填鴨大店好吃,不過不失吧。整體來說,普通普通,應該係因為美心大集團關係,質素不可以差,也不能話不好吃,但又未見得特別好吃,要排成個鐘的話有點不值呢。但不久的將來會再食多次希望有改善既地方啦😂

但不久的將來會再食多次希望有改善既地方啦😂