2018-03-04
駿景軒由跑馬地搬到大道東,緊係拿拿臨去試下有無變啦。新地方裝潢設計比以前前派。多左幾間私人房,啱哂晚飯包厢房食飯。唔知係咪多左房關係,睇落就比以前細左。心大心細又想打邊爐又想食小菜。今次狠下心場唔打邊爐,叫小菜! 叫左李純恩都讚好既麻辣水煮魚片。侍應細心咁將佢奉上之後,立即幫我地畢走辣椒。即刻見到哂d魚!正!D魚好滑,又無骨。最正係d芽菜同底下既麵,入哂味。辣又唔係好辣,十分之麻。啱哂我口味!之後就係送飯最啱既麻婆豆腐,食完個魚食呢個就覺得呢個唔係好麻辣,有d比下去既感覺,不過都係比出面既麻婆豆腐好食既。霸王炒辣子雞見到呢堆辣椒都開心! 辣子雞炒得好香,帶有少少麻辣。份量都唔少,隱藏喺d辣椒入面既雞食極都仲有。最佳配角腰果又香口又脆!非常可口!正! 正完四川擔擔麵食到呢度已經知自己太貪心叫得太多野,乜都想食。話飽話飽連湯都飲埋。 仲有個湯!酸辣海鮮羹好飽都要飲埋呢個超足料又美味既海鮮羹,真係啖啖都係海鮮。可能我食得太飽,略嫌佢唔夠酸,酸d會好飲d. 總括黎講,碟碟都大碟,好食,抵食。2011-2017都有米芝蓮一星。我諗2018都走唔甩勒呱。
叫左李純恩都讚好既麻辣水煮魚片。
侍應細心咁將佢奉上之後,立即幫我地畢走辣椒。
即刻見到哂d魚!正!
霸王炒辣子雞
正完四川擔擔麵
仲有個湯!
酸辣海鮮羹
總括黎講,碟碟都大碟,好食,抵食。