2025-01-31
最近去咗西環嘅Pizzeria Italia (金豪閣),真係一個唔可以錯過嘅好地方👍🏻😎無論係食物定環境,都令人感到十分滿足😌環境舒適宜人,融合了現代與傳統的意大利風格。餐廳內部裝潢精緻,燈光柔和,營造出溫暖的氛圍,適合朋友聚餐或家庭聚會。窗外的街景亦為用餐增添了不少情趣,讓人感受到西環的獨特魅力💕仲有埋最經典嘅紅白格仔枱布🤣今次我哋試咗佢哋的二人套餐,真係唔錯😋🍽️ 小食拼盤 (Mix Antipasti Platter)首先上嚟係小食拼盤,裡面有各式各樣的美味小食。Calamari Fritti 鮮炸魷魚外脆內嫩,搭配特製醬汁,簡直係開胃之選🥰🥰而且每一口都係滿滿鮮味,令人想再encore✌🏻✌🏻🍝 蘑菇意大利飯 (Risotto Ai Funghi)接下來係蘑菇意大利飯,米粒煮得剛好,口感滑順。香濃的蘑菇味道真係令人陶醉,完美地融入每一口中😈呢碗飯都可以話係一個完美comfort food🌟🍝 雞肉意大利麵 (Linguini con Pollo e Fun)再來就係雞肉意大利麵,意大利麵煮得剛好,配上嫩滑的雞肉,味道十分豐富。每一口都充滿了濃郁的醬汁,令人忍唔住要食多幾啖🍗🍰
今次我哋試咗佢哋的二人套餐,真係唔錯😋
🍝 蘑菇意大利飯 (Risotto Ai Funghi)
🍰 提拉米蘇 (Tiramisu)
最後,梗係要試下佢哋嘅提拉米蘇,甜而不膩,夠曬濕潤唔會乾,濃濃咖啡香味,酒味唔會好重,令我回味無窮🍮
整體食物質素高,環境舒適,非常適合約埋朋友一齊享受美食‼️下次一定會再來試其他菜式✨
#意大利美食 #西環美食 #美食之旅