2020-09-13 405 瀏覽
/🔻環境/ 服務 (3.5/5). 一直好想試嘅餐廳,佢地嘅裝修好有特色 🍴入到去會有一種真係去咗馬來西亞嘅感覺,特別係佢用上嘅方格地磚,好有懷舊嘅風格🇲🇾 整體光猛乾淨!我地大概4ish嚟到就唔需要點等位,大概10分鐘就可以入坐🪑-🔻食物/ 飲品 (3.5/5)🍽 椰香咖央多士 HKD26餐廳其中一樣嘅signature dish✨一上枱脆卜卜好香口👍🏻 加上淡淡嘅椰香咖央醬🥥 唔會太甜得嚟帶點點椰香味!唯獨覺得佢多士略嫌有點厚,個人比較喜歡薄身嘅toast🍞.🍽 招牌砂煲老鼠粉 HKD78另一餐廳嘅招牌菜💫 一上菜賣相已經好吸引,上面放咗好多唔同嘅配菜,加埋用砂煲上嘅鑊氣果然係唔同啲🥘 無論係魚仔,蒜蓉🧄 同埋蝦米都炒得好香🦐 待應會好細心提示你最好撈一撈佢等佢唔好痴底!撈起後連埋老鼠粉,即係我地叫開嘅銀針粉一齊食,都算好惹味👍🏻.🍽 馬來西亞熱拉茶 HKD22同我地茶餐廳飲開嘅港式奶茶比較,呢款明顯係甜好多☕️ 但都有奶同茶嘅香味!-🔻總結 (7/10). 每樣食物嘅質素都唔錯,好平衡💕 但就暫時未食到一款令我地好impress嘅菜式👌🏻even我地試咗兩款佢地嘅招牌菜都只係覺得不
🔻環境/ 服務 (3.5/5)
🔻食物/ 飲品 (3.5/5)
🍽 椰香咖央多士 HKD26

🍽 招牌砂煲老鼠粉 HKD78

🍽 馬來西亞熱拉茶 HKD22

🔻總結 (7/10)
. 每樣食物嘅質素都唔錯,好平衡💕 但就暫時未食到一款令我地好impress嘅菜式👌🏻even我地試咗兩款佢地嘅招牌菜都只係覺得不過不失✔️下次有機會都會想試下佢地嘅肉骨茶🦴 同湯麵🍜,希望會有驚喜!
🔎 詳細資料
. 餐廳 : 蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室
荃灣大壩街71號地舖/
深水埗基隆街251號地下/
旺角上海街618號地下G01號舖
. 地區 : #FJ香港 #FJ荃灣線 #西鐵線 #FJ荃灣 #FJ深水埗 #FJ旺角
. 菜式 : #FJ馬來西亞菜