2019-09-19 1419 瀏覽
約咗朋友食lunch,朋友提議食三笠屋,做過research 好似好得喎,一於就試吓啦!大約一點鐘黎到,店內坐位唔多,都有9成滿座,好彩有訂位姐我地被安排坐喺sushi bar,可以一面食一面欣賞兩位日藉師傅嘅手勢我同朋友都點咗個$300嘅壽司set,有十件指定壽司,六件小卷,仲有沙律 漬物 麵鼓湯 茶碗蒸,十分豐富,所以300蚊一d都唔貴壽司飯用咗赤醋,食落比普通嘅壽司飯香,唔會淨係得個酸字海膽壽司上面嘅海膽份量好多,好鮮甜全部刺身都好新鮮好正!個小卷睇落冇乜餡,以為會好dry,點知有驚喜喎,全部食哂除咗壽司之外,麵豉湯都好正好多料,入面d蘿蔔片好甜好入味枱上面嘅所有野都俾我地清哂食到好飽!個set仲包一杯飲品or白桃sherbet ,因為唔想食太多生冷野,所以我地都揀咗熱咖啡,咖啡都冇令我地失望,夠香濃小店好有日本風味,雖然價錢中上,但絕對值回栗價埋單時已經約緊下次幾時再黎食過
大約一點鐘黎到,店內坐位唔多,都有9成滿座,好彩有訂位姐
壽司飯用咗赤醋,食落比普通嘅壽司飯香,唔會淨係得個酸字
海膽壽司上面嘅海膽份量好多,好鮮甜
除咗壽司之外,麵豉湯都好正好多料,入面d蘿蔔片好甜好入味
枱上面嘅所有野都俾我地清哂

小店好有日本風味,雖然價錢中上,但絕對值回栗價
埋單時已經約緊下次幾時再黎食過