2024-04-15
老公未去過瑞士,今晚專登同老公食番餐正宗既瑞士芝士火鍋,暫時食咗當去咗。餐廳裝修好有瑞士嘅餐廳感覺,一入到去就俾嗰隻大乳牛吸引。經典瑞士火鍋芝士味香濃,味道正宗唔會膩,小火煲住保持溫度,唔會燶又夠滑,附有一碟麵包粒,如果有多一、兩款用黎蘸芝士更佳。於是我地加了扒雞肉同西蘭花做額外配料,成個火鍋好似即是全面了同立體咗,雞扒係香烤得少少脆,就咁食已經幾好味,再配埋一流嘅濃厚芝士,簡直冇得頂。已熟既西蘭花顏色依然青綠新鮮,蘸上芝士一齊食,芝味香濃,唔錯。辣肉腸bbq醬pizza薄批嘅pizza,唔會太大件,一開四,每件d配料都好平均,食落辣肉腸味道幾濃郁,BBQ醬惹味,而且批底好脆口,真係有d食薯片既感覺。火焰雪山好大個,店員即時點火,打卡啱曬。燒完之後好吸引,外層滿佈生果,有紅青提子、藍莓同士多啤梨。用嚟做雪山外層嘅蛋白得好嫩滑,加上濃濃既香酒味,好似食緊酒味cream咁。蛋白內面有朱古力同雲呢拿雪糕,最特別佢係用冰凍咗嘅菠蘿包住啲雪糕保持雪糕冷凍既狀態,所以食到外熱內凍嘅感覺做得好特別,雪糕都好好味。而雪山底部係香甜蛋糕,蛋糕吸入香酒味,好濕潤。整個火焰雪山,可以話一流。整體上,大家都好
經典瑞士火鍋
辣肉腸bbq醬pizza
火焰雪山
整體上,大家都好滿意,餐廳裝修同氣氛都唔錯,而且可以比客人飲酒,而且都幾多打卡位,一間唔錯嘅餐廳。