2023-08-17
無論咩天氣都愛打邊爐😜一直都好想來方叔叔重慶老火鍋,有好多分店,我地選了尖沙咀店。見食評有介紹午市二人火鍋套餐幾抵,所以我地選了下午時段來。環境好開揚,我地被安排近窗位置,可以望到維港景色嘆住打邊爐😍確實唔錯坐低已經送上2碗紅棗雪耳糖水😍好滋潤啊午市二人火鍋套餐湯底揀了雙拼鴛鴦鍋朋友唔食太辣所以麻辣選了普通辣🌶另一款養生花膠雞鍋先講個花膠雞鍋好多花膠🐔雞肉好嫩,個湯好鮮甜,我飲咗2碗先開始打邊爐😋麻辣雖然揀普通辣🤣🌶但我朋友已經覺得好辣🤭怕辣都可以整個油碟點解辣的😜加蒜泥🧄加葱花,加香油撈拌的套餐食材有美國牛板腱,鮮鴨血、手打蝦滑、午餐肉、稻田毛肚、 珊瑚蚌、田園菜藍、萵筍條、武隆苕粉、紅糖爆醬糍粑二人套餐咁多野食都係$398👍真心抵如果套餐唔夠食仲可以額外加錢選散點 半份/一份📍我地另外散點選了鮮活海蟶(一份)放落雞湯滾熟後更加鮮美十足,隻隻好飽滿🤤口感煙韌套餐得一碟牛當然唔夠我地食啦🦬📍散點叫多碟美國prime牛小排(半份)以上2款牛都值得食😋肉質好嫩📍再另外點個現炸豆皮(半份)新鮮炸起熱辣辣趣卜卜🔥又可以好似響鈴咁浸1,2秒落湯底食⏰️飲品點咗生津止渴楊梅汁唔算太甜,好解渴衝上雲霄
見食評有介紹午市二人火鍋套餐幾抵,所以我地選了下午時段來。
坐低已經送上2碗紅棗雪耳糖水😍好滋潤啊
套餐食材有
苕粉、紅糖爆醬糍粑
二人套餐咁多野食都係$398👍真心抵
如果套餐唔夠食仲可以額外加錢選散點 半份/一份
📍我地另外散點選了鮮活海蟶(一份)
放落雞湯滾熟後更加鮮美十足,隻隻好飽滿🤤口感煙韌
套餐得一碟牛當然唔夠我地食啦🦬
📍散點叫多碟美國prime牛小排(半份)
以上2款牛都值得食😋肉質好嫩
📍再另外點個現炸豆皮(半份)
飲品點咗
生津止渴楊梅汁
唔算太甜,好解渴
衝上雲霄百香果雞尾酒
哩個含酒精最啱我飲
倆杯都超級大杯😆真係好啱打邊爐可飲到尾👍
總括餐廳各店員好親切友善🥰
食材選料新鮮👍
值得加分點👉吃完麻辣火鍋身體會一陣味不用怕😅門口位置有部火鍋除味機🔫噴一噴冇哂味🤭如果怕個口有味,隔離仲有薄荷糖供應添👍