2024-12-08 0 瀏覽
呢間韓國餐廳成日都有人排隊,因為餐廳係正宗嘅韓式料理!今日難得早咗,所以有位可以入去試下😍(坐咗一陣已經full晒😮) 餐牌入面都有好多唔同類別嘅嘢食🤩🔸 蔘雞湯🥣 ($168)碗湯好清✨ 配上成隻雞係裡面🐓飲落去好香嘅清雞、紅棗味😍 係好pure嘅雞湯,唔係味精嗰種❤️雞肉嫩滑,裡面原來仲有好多糯米,感覺好似食緊雞粥咁🥰 好補好暖✨🔸 醬炒牛肉拌飯 ($118)配料好豐富😍 超滿嘅菜,而每種菜都同個拌飯好夾😆牛肉偏碎,但反而食落去時幾方便,一啖食到晒飯+肉+菜😆 而且牛肉個調味啱啱好,唔會過鹹😋驚喜嘅係飯用紅米,所以幾有咬口😙🔸 帝皇蟹膏蟹肉煎餃子🥟 ($88)餃子煎得好香脆😋 裡面啲餡都好滿✨ 幾特別嘅係佢裡面有粉絲😮不過如果蟹肉味再突出啲就更好😎整體而言,食物係好正宗韓國嘅料理。主食都幾好食,而且都幾大份❤️

🔸 蔘雞湯🥣 ($168)
碗湯好清✨ 配上成隻雞係裡面🐓
蔘雞湯

🔸 醬炒牛肉拌飯 ($118)
配料好豐富😍 超滿嘅菜,而每種菜都同個拌飯好夾😆
驚喜嘅係飯用紅米,所以幾有咬口😙
醬炒牛肉拌飯

🔸 帝皇蟹膏蟹肉煎餃子🥟 ($88)
餃子煎得好香脆😋
裡面啲餡都好滿✨ 幾特別嘅係佢裡面有粉絲😮