2024-09-25 116 瀏覽
味真(沙田)❣️味真主打韓式烤肉,親民價錢,性價比高。呢度既烤肉爐置於檯旁邊,有別於其他韓國烤肉店。中間騰出不少位置,坐得更加舒服😜美女店員姐姐仲會落手幫我地燒同剪埋肉,簡直係帝王式享受。配菜前菜相當有特色,充滿儀式感,好似去左韓國食咁🇰🇷白蘿蔔、沙律、蓮藕、kimchi、辣菜脯、仲有在香港非常罕見的,韓國新鮮空運到港,就算係包肉都有非常多選擇。🌟豬三層肉 100g 🐖腹部連皮帶肉。皮、豬油、肉三層分明。油脂豐富,口感軟嫩,豬肉風味特別強烈👍🏼用味道清香的茖蔥裹著真係天作之合,除了解膩之餘,帶有酸酸甜甜仲越食越開胃。🌟豬頸肉100g 🐷豬頸肉長身好大塊。肉質肥瘦混雜,看起來肥膩,但入口油脂味少,肥而不膩,十分有彈性口感,肉質又冇羶味。🌟牛肋肉 🐮顏色鮮豔帶著細膩的油脂紋。入口油脂比例不高。口感嫩滑,又充滿彈性,有咬口得來又唔韌👍🏼牛肉味出眾,和kimchi非常合襯。🌟辣醬拌麵 🍜超級大一碗,可根據喜好選擇辣度。麵質彈牙,加埋紫菜食解下辣😼🌟肥牛麵豉湯 🥣麵豉味重,但唔會死鹹。肥牛同豆腐都好嫩滑。🌟甜米露 🍹推薦!少少甜,仲有少少糯米有咬口。
味真(沙田)

🌟豬三層肉 100g 🐖

🌟豬頸肉100g 🐷

🌟牛肋肉 🐮

🌟辣醬拌麵 🍜

🌟肥牛麵豉湯 🥣
麵豉味重,但唔會死鹹。肥牛同豆腐都好嫩滑。

🌟甜米露 🍹
推薦!少少甜,仲有少少糯米有咬口。