2023-11-03 232 瀏覽
喺OpenRice度search尖沙咀嘅韓國餐廳的確有好多選擇,但係今次我哋就去咗一個唔係屬於韓國街嘅地方嘅韓國餐館而佢係屬於喺廣東道嘅一間叫做清潭韓國餐廳入到去覺得環境係非常之舒服,同寬敞大部份都係卡位嘅,所以係坐得好舒服😌天氣凍嘅話,仲可以坐喺戶外感覺非常之chill入到去你好明顯feel到啲員工都係真正嘅韓國人,佢哋都好Friendly好有禮貌呢度有午市嘅套餐嘅,而且選擇都唔少平均每一個套餐都係為返120 130元左右當然如果你係想食燒烤嘅話可以叫翻普通單點叫完嘢食就首先會想做啲小碟盆菜先種類係非常之多多,仲包括炒魚糕.炒粉絲.芽菜泡菜等等而今次我哋就分別叫咗海鮮煎餅,牛肋骨,同埋清潭家庭套餐套餐係非常之豐富嘅,佢除咗有煎魚之外,亦都會有一份韓式豆腐湯煎魚係非常之嫩滑同埋香脆,而且韓式豆腐湯用了十足,辣辣地用嚟撈飯,超級開胃海鮮煎餅,由於佢係即叫即煎,所以上枱嘅時候仲係熱辣辣而且用料十足,重點係一啲都唔覺得佢油膩最後我要推介嘅係我個人最鍾意嘅燉牛肋骨,牛味重,又多汁,入口即化蘿蔔吸晒牛湯汁嘅精髓超級無敵正個人非常推介整體來講成個用餐體驗都非常之舒服,有機會亦都會推介比其他朋友

天氣凍嘅話,仲可以坐喺戶外
感覺非常之chill

入到去你好明顯feel到啲員工都係真正嘅
韓國人,佢哋都好Friendly好有禮貌

當然如果你係想食燒烤嘅話可以叫翻普通單點
叫完嘢食就首先會想做啲小碟盆菜先

種類係非常之多多,仲包括炒魚糕.炒粉絲.芽菜泡菜等等
而今次我哋就分別叫咗海鮮煎餅,牛肋骨,同埋清潭家庭套餐

海鮮煎餅,由於佢係即叫即煎,所以上枱嘅時候仲係熱辣辣
而且用料十足,重點係一啲都唔覺得佢油膩

蘿蔔吸晒牛湯汁嘅精髓超級無敵正
個人非常推介