2022-06-22 50 瀏覽
👌🏻脆炸鱈魚牛油果蕃茄醬意大利飯💰$174 (包餐湯沙律飲品同埋服務費)🐱炸鱈魚:鱈魚有魚香味,唔計外面層炸粉本身嘅口感都okay,唔會似擺咗好耐咁。但係佢份量本身已經偏少,加上麵粉太厚,感覺上麵粉同鱈魚嘅比例係1比1咁制😂 所以overall呢個麻麻地。🐱牛油果:正常發揮,熟度啱啱好,有牛油果嘅香甜味,撈埋個蕃茄醬意大利飯一齊食會有唔同嘅味道。🐱蕃茄醬意大利飯:蕃茄醬有香濃嘅蕃茄味,仲有啲類似tobasco嘅微辣同微酸。除咗蕃茄同意大利飯之外,仲有唔少雞粒。意大利飯嘅口感幾好,稔得嚟又保留到啲口感。就算自己食晒成個意大利飯都會有厭/膩嘅感覺。👌🏻明太子醬烤魷魚意大利麵💰$174 (包餐湯沙律飲品同埋服務費)🐱醬汁:出乎意料地好味,味道似有鮮味嘅忌廉汁,配埋意粉食非常夾🤤🐱魷魚:聞落去好香,但口感好稔,亦都冇魷魚本身嘅鮮甜味,可能係唔太新鮮(?)👌🏻沙律唔明點解咁多人推介沙律。啲沙律菜係新鮮嘅,個沙律醬亦都同平時喺街食到嘅唔同,似係餐廳自己調製,但係就普普通通。👌🏻南瓜湯呢個又係同平時喺街飲到嘅南瓜湯唔同,唔係唔好飲,只係飲唔出係咩味。佢鹹鹹地甜甜地又有啲酸酸地。口感亦冇平時飲嘅南瓜湯
👌🏻脆炸鱈魚牛油果蕃茄醬意大利飯
💰$174 (包餐湯沙律飲品同埋服務費)
🐱炸鱈魚:
🐱牛油果:
🐱蕃茄醬意大利飯:

👌🏻明太子醬烤魷魚意大利麵
💰$174 (包餐湯沙律飲品同埋服務費)
🐱醬汁:
出乎意料地好味,味道似有鮮味嘅忌廉汁,配埋意粉食非常夾🤤
🐱魷魚:

👌🏻沙律

👌🏻南瓜湯
呢個又係同平時喺街飲到嘅南瓜湯唔同,唔係唔好飲,只係飲唔出係咩味。佢鹹鹹地甜甜地又有啲酸酸地。口感亦冇平時飲嘅南瓜湯咁濃郁,可能係故意走比較輕盈嘅路線。

💡CP值: 5.5/10
💡回頭率:3.5/10