2022-01-23
Flat white ($40)「試勻每一間西環cafe版圖」慢慢擴大(開心)~依幾個月到訪咗大概十間咖啡店,今日黎到係正街中段嘅型格小店,店鋪細小座位唔多,多數客人都係外賣拎走。咖啡店有唔少熟人,聽到唔少外賣客人買咖啡時同staff有傾有講。Flat white頂層奶泡輕盈,牛奶同咖啡比例剛好,口感柔滑,今日採用嘅咖啡豆不帶微酸,口味正合我意~❍ 用餐提示咖啡店只得3個位置,全部都係高凳窗邊位,播住柔和音樂﹑太陽光線灑入店內,感覺舒服寫意。店內有唔同咖啡豆可供選擇,staff相當友善,遇上愛啡之人可以暢談一陣子。❍ 𝐭𝐨𝐝𝐚𝐲’𝐬 𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫Flat White ($40)餐點味道 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡抵食指數 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡♡店舖環境 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡♡♡用餐體驗 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡♡推薦程度 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡♡適合場景 | 坐低飲啡坐一陣就走﹑takeaway
❍ 用餐提示
❍ 𝐭𝐨𝐝𝐚𝐲’𝐬 𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫
Flat White ($40)
餐點味道 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡
抵食指數 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡♡