2009-10-10 14 瀏覽
眨下眼我已經做人上上上莊,被稱呼為老鬼,真係歲月不饒人。以前上莊時成日黎呢度食晚飯,眨下眼原本都差唔多年幾兩年無黎過,今晚俾人邀請返去做上莊分享,咁去之前就同個下莊黎左呢度食飯啦。簡單D講,唔係幾好食,最好食係個蒜蓉包,又香又脆,仲每人有兩塊添,真係好好食架。其他就麻麻啦,我要左個白湯,不過好「杰」身,而且感覺幾重味精,所以我飲左一半都無飲。叫左個白汁香菌焗魚柳飯,好大個,不過主角魚柳好難食,硬到好似石頭咁,D肉又UN喎,而且完全無味,總之就唔好食。另一個芥辣蜜糖豬扒意粉都係不相伯仲,個豬扒其實都OK,唔UN肉質可以,又甜甜地,都幾好食,不過個意粉好乾,搞到食少少都唔想食。甜品係朱古力蛋糕,幾好食,不過乾左少少,但都可以接受既。價錢唔貴,都可以俾個OK佢啦,但要我特登去就未必啦。

忌廉湯
蒜蓉包