2024-05-27
特登入東涌「outlet 」睇吓有冇平嘢執,「入場」前想食啲嘢先,再行可以消吓卡路里揀到無得揀,要求唔高下揀咗味千拉麵。Order 咗~麻辣牛舌拉麵,牛肉番茄湯拉麵,例牌小食~蝦餅同柚蜜雞翼。麻辣牛舌拉麵~無乜麻,辣偏鹹,牛舌ok正常,麵都係佢哋傳統幼身拉麵。牛肉番茄拉麵~淡淡的番茄味,唔係濃味果隻,咁佢都無寫住話濃,所以唔好強求,半隻溜心蛋~好味,但幾片牛肉,好明顯烚完鋪面~無味,小許粟米粒,睇見成碗嘢都引唔起我食慾就知有幾正?我成碗麵食晒都仲要等五分鐘啲小食至到~慢咗啲,蝦餅唔似泰菜彈牙果隻,雞翼都係靠淋落去啲汁,當塞滿個肚算。落單會唔會「蠢」咗啲,叫人櫃面落,又得一個櫃面,我前面個泰仔,成五六個人,吱吱咗咗,問嚟問去攪成十幾分鐘,如果繁忙時間又要收錢點攪?咩年代?好彩佢哋無加一,完全無服務,啲侍應都唔想彩啲客,食嘢似 food court 㔾都要自己嚟。
揀到無得揀,要求唔高下揀咗味千拉麵。