2023-07-25 1427 瀏覽
Cova Ristorante & Caffe 餐廳,除了蛋糕,甜品等,亦提供午餐、下午茶、晚餐嘅意大利西式餐廳!餐廳裝修設計,環境不錯,高級裝修令整個環境更有氣氛!服務員亦很有禮貌!適逢聖誕節,整件事更加似去了倫敦過一個英式聖誕節是日晚餐一座低第一時間就有一碟餐包頭盤:意式精選頭盤凱撒沙律配海蝦及牛油果精選餐湯主食:香煎三文魚柳配白酒汁外觀見到已經想第一時間食落肚,但是手機食先還是必須的!香煎三文魚柳相信很多地方都可以食到,但配上白酒汁,我還是第一次,想不到原來可以咁 perfect match !白酒海鮮汁虎蝦意大利飯:來到意大利餐廳,意大利飯係必食之選!好多餐廳嘅意大利飯都煮得唔好食!但呢度係好好味!口感方面,比傳統嘅略為軟少少,但正正就適合了香港人口味,不會太淋和太爛飲品:Cova Signature Chocolate講到「招牌」當然要試下啦!果然無令我失望!濃濃的朱古力,不會苦亦不會太甜,剛剛好!最後作為殿堂級的甜品店,甜品還是必須有的甜品:朱古力心太軟配雪糕藍莓芝士蛋糕絕對是好滿足的一頓晚餐

是日晚餐

香煎三文魚柳配白酒汁

白酒海鮮汁虎蝦意大利飯:

飲品:
Cova Signature Chocolate

最後作為殿堂級的甜品店,甜品還是必須有的
甜品
朱古力心太軟配雪糕