2023-07-22
📍 Café Crêpe (K11) (尖沙咀)尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G29號舖係K11 Artmall行到攰,經過見到呢間充滿法國風情🇫🇷的可麗餅甜品店。緊係要食一食甜品叉叉電先再行街搏殺過🤭呢間係專賣法式可麗餅,有分鹹食和甜食,今次我哋叫咗一個鹹一個甜既Crêpe,兩款都好有特色,超級鍾意佢嘅餅皮😍🥹好煙靭好好味!👉 Tiramisu Crêpe💰$118😋😋😋😋.8/5Tiramisu Crêpe絕對值得一試🥰😍,可麗餅配上意大利經典甜品tiramisu,賣相精緻可麗餅撘配軟滑軟滑的Mascarpone Cheese和浸到微軟的意大利手指餅加入了咖啡甜酒,散發著超級香濃的咖啡和甜酒香氣🥰☺️💖加上配搭了馬卡龍和雲呢拿雪糕,充滿蛋香,口感綿密之餘不會太膩,入口有香濃咖啡味,又不會很苦澀,口感層次好豐富,令味道昇華!✨✨✨👉Crêpe Francaise💰$118😋😋😋😋.6/5油封鴨配上芝士🧀️ ,油封鴨成鴨絲食得好方便加上格魯耶爾芝士鹹香。賣相漂亮,鴨肉既油香味十足,適當的油脂充斥於口腔內,每一口都非常之滿足!🤭💖醬汁既配搭亦十分出色,為味道上增添層次🫶🏼😚好鍾意呢間
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G29號舖
👉 Tiramisu Crêpe
💰$118
😋😋😋😋.8/5
👉Crêpe Francaise
💰$118
😋😋😋😋.6/5
油封鴨配上芝士🧀️ ,油封鴨成鴨絲食得好方便加上格魯耶爾芝士鹹香。賣相漂亮,鴨肉既油香味十足,適當的油脂充斥於口腔內,每一口都非常之滿足!🤭💖醬汁既配搭亦十分出色,為味道上增添層次🫶🏼😚好鍾意呢間店舖既餅皮,帶有煙韌嘅口感👍🏻🥳🤭
👉 Pina Colada
💰$48
😋😋😋😋.6/5
法式梳打系列,入口陣陣香濃椰香味,加上香甜菠蘿汁同梳打水,果汁味濃但飲落好light好清新🌿一D都唔會太甜好refreshing又解渴!岩晒夏天呀🍃🌱
👉 Matcha Latte (走甜)
💰$48
😋😋😋😋.8/5
Latte拉花好靚,飲落奶味好濃,香濃奶味中帶微甘嘅綠茶味正,最貼心嘅係可以走甜,可以保留綠茶嘅香味,同鮮奶嘅甜味,我覺得啱啱好✨✨🤟🏻fit🫶🏼
回頭: yes!!! 係香港要食到正宗傳統法國可麗餅都唔係一件易事🥰原來市區都可以搵到法國風情🇫🇷🤟🏻正正就係尖沙核心地帶K11就有得食啦✨👍🏻
#cafecrepe #西餐廳 #K11 #TST #招牌法式薄餅 #沙律 #甜品 #latte #法式梳打 #crepehk #hkfood #hkfoodie #chillvibes #提拉米蘇可麗餅 #抹茶鮮奶