2014-05-06 2142 瀏覽
今日同媽媽預祝母親節 (因為正日要開工), 本想去APPLE GREEN 食西餐, 但最後都係就返阿媽飲茶, 而且又唔使等位假期關係, 所有食物都係正價, 無特價下午茶, 價錢就唔平了, 不過慶祝母親節, 無所謂啦先評兩碗湯粉:魚旦片河, 媽媽好鍾意食, 因為我地係潮州人關係, 一試就知正唔正宗, 媽話有大地魚煲出來, 又有冬菜, 芽菜, 味道合格, 我試過魚旦, 雖然細細粒, 但好有魚味, 魚肉佔的比重好高, good!沙茶牛腩河, 沙茶湯好美味, 有好香的花生味, 大哥試過都話好!之後係點心:蝦腸粉: 一般啦, 豉油唔夠香, 皮比較鞋身, 可能係因為腸粉不是潮州菜潮州粉果: 呢個就好得, 唔知係唔係真係潮州人做得特別好, 我唔識形容, 只係覺得入面的餡味道係好食鳳爪: 過得去, 甜了少少煎韮菜果: 好好食, 特別係點辣油一齊食, 結果叫多一籠食芋頭菠蘿包: 呢個係阿姐拎出來推介, 幫襯了一籠, 菠蘿皮好脆, 阿媽食得好開心結論係味道好好, 招呼都唔差, 未慶祝母親節的朋友, 可以帶阿媽去食餐好
今日同媽媽預祝母親節 (因為正日要開工

先評兩碗湯粉:

之後係點心:

鳳爪: 過得去, 甜了少少

煎韮菜果: 好好食, 特別係點辣油一齊食, 結果叫多一籠食

2014-05-06
  • 魚旦片河