2013-05-15
5月12號,為左孝敬我偉大既母親大人,所以特登系正日系i square 既 Carppaccio 度book 左位慶祝。一入到去,餐廳就送上熱諄辣辣既麵包同埋意大利黑醋加檻欖油,值得一讚既系佢隻黑醋,酸度適中,非常開胃,同橄欖油十分之match! ( 我地臨走仲專燈買左支黑醋)我地叫左三個菜share,第一個菜系凍肉拼盤配酸菜,入面有4﹣5 款火腿,吾知系咪食吾慣呢,我地就覺得咸左小小,要夾住酸菜一齊食第二個菜系寬麵條伴火腿、蘑菇及忌廉汁寬麵既口感彈牙,而醬汁又不算太濃,吾會好似其它餐廳煮到傑tart tart甘漏 但又不失creamy,一流丫!第三個菜系磨菇意大利飯,佢用既意大利飯有咬口,醬汁濃味適中,吾會好漏,但又吾系冇味,幾好!甘難得出城,最後梗系要整反個甜品試下啦!呢個叫做Fountain of love既東東,系guava mousse 同mixed berries jelly,外層煙煙軔軔,內裡有一層guava mousse,一層苦甜朱古力,一層mixed berries jelly,幾有創意!佢地另外叫左個white chocolate mousse 同 chocola
一入到去,餐廳就送上熱諄辣辣既麵包
專燈買左支黑醋)
我地叫左三個菜share,
第三個菜系磨菇意大利飯,
甘難得出城,最後梗系要整反個甜品試下啦!
佢地另外叫左個white chocolate mousse 同 chocolate gelato
最後埋單計$569 連加一,價錢都算合理,Good