2020-02-20
最近行過元朗,想食好多嘅燒味,我就決定黎呢間叉燒丼家😍想食多燒味,當然叫個四寶飯。 呢碗四寶飯聞起上黎有好濃嘅燒味香味。廚師擺放四寶都擺得好整齊😊食慾寶係大增首先想食嘅,當然係佢嘅紅腸,紅腸都算幾入味,咬落都彈牙。之後當然到佢地嘅燒腩仔,外層燒得幾ok,咬落都脆卜卜,幾有口感呀🤤四寶飯最期待嘅緊係隻蛋同佢嘅叉燒。佢嘅叉燒真係同平時食嘅有D唔同,好有色澤,而且油份十足呀😋😋咬落嘅叉燒仲好有肉汁添😛😛 仲有隻蛋,salty程度岩岩好,唔會太過火☺撈飯食真係perfect!除咗呢個四寶飯,我朋友仲有試佢地嘅豉油皇雞脾滑蛋飯🤤呢隻雞脾又大份,又係見到色澤好吸引,而且好厚肉,我朋友一大啖咬落,真係人生一大樂事🤣🤣仲有佢嘅滑蛋,好似真係炒得超幼滑,整係撈飯我諗都食到兩碗😊