2024-09-04 800 瀏覽
小編有日去朗豪坊namco玩拋彩虹,玩萬之後想買少少野返屋企,覓食期間見到有個可以見到員工親手包包子的外賣小店,而且寫住“全港首間醬肉包主營店,絕無僅有!引領香港包點新潮流!”,覺得幾特別,就買咗幾個新鮮熱騰騰的包子及小米粥醬肉大包店舖嘅主打菜,切開一半就見到好多香菇同豬肉餡,各份量一半一半。香菇味同醬汁香濃,豬肉味都突出,口感類似小籠包入面嘅餡。白包鬆軟,帶點微甜。鮮肉小包玉米鮮肉小包餡料一樣,不過有一個就多左玉米粒,鮮肉餡食落好似小籠包的肉餡,爆juicy。小包size大概一口再大少少,食幾件就已經好飽。小米粥如果早上覺得食包子有點膩,都可以試下這個簡單健康的小米粥,清清淡淡。無糖豆漿香濃多汁嘅大包配上無糖豆漿,豆味尚算突出,食落一啲都冇負罪感。881包子旺角亞皆老街33號地下B號舖#旺角美食 #旺角 #旺角包子 #包子店 #包子 #881包子 #醬肉大包 #鮮肉小包 #玉米 #小米粥 #無糖豆漿 #foodie #foodiehk #hkfoodie

醬肉大包

鮮肉小包